[O1] Skoda Octavia I 1999r. Prośba o kilka informacji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sociak55
    Classic
    • 2013
    • 4

Zamieszczone przez alxxx
    Błędów od klapy nie miałeś. Sprawdź same króćce tych rur, uszczelnienia tam raczej nie zmienisz. Może przy jakich pracach ktoś uszkodził króciec na rurze jak była zdemontowana i już nie trzyma, tym bardziej że idzie ona w dół i olejek jakoś tam podcieka :roll:
    Właśnie problem jest w tym ze w dwóch miejscach widziałem takie oślimaczone na tej pionowej co pisałem na łączeniu oraz na tym kolanku plastikowym co się łączy za chłodnicą od IC którą kiedyś kupiłem bo przy mocnym depnięciu mi ja wydarło z IC i te boczne wypustki aluminiowe były urwane będę musiał je całkiem powyciągać wyczyścić i oglądnąć ale to pewnie w następnym tyg bo teraz praca do 16 to już noc następny tydz 2 zmiana wiec więcej czasu będzie od rana ale Dziękuje za sugestie
  • Wojtas82
    Classic
    • 2012
    • 13

Witam serdecznie,
    Z góry dziękuję za wyrozumiałość i wsparcie, jestem świeży na forum i dość zielony w temacie, ale do rzeczy :
    Zakupiłem dziś Octavie I 1999r. 1,9 TDI (wersja przed liftem)po bardzo okazyjnej cenie, auto bedzie służyć jako auto dodatkowe. Niestety jest lekko puknięta, mianowicie do wymiany jest reflektor, kierunkowskaz i zderzak. Staram się maksymalnie zredukować koszty naprawy (ograniczony budżet) i szukam części w miarę tanich. Na allegro szukałem na razie zderzaka i lamp. Znajduję całą masę tanich zderzaków (nawet takich pod kolor więc może obyło by się bez malowania) ale wszystkie są do wersji 2001-2004 czyli do tej wersji po lifcie (od 50 zł do 200zl). Do wersji 1996-1999 ceny zaczynają się od 200 zł w górę i jest ich bardzo mało. Więc moje pytania brzmią :
    1.Czy zderzak z wersji po lifcie będzie pasował do mojej wersji (mocowania)?
    2.Jak to będzie wyglądać wizualnie (nie będzie się rzucać w oczy? będzie wyglądać że tak powiem spoko )
    3.Czy reflektory mogę założyć również z wersji po lifcie? Zastanawiam się nad wymianą dwóch od razu.

Z góry wybaczcie moją nieznajomość tematu ale dopiero zaczynam przygodę z marką Skoda

Z góry wielkie dzięki!
    Wojtas

EDIT: Prośba do modów o usunięcie dubla, coś poszło nie tak, sorry...

Komentarz

• Udesky
      RS
      • 2007
      • 1692
      • Octavia I (1U2)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Wojtas82
      1.Czy zderzak z wersji po lifcie będzie pasował do mojej wersji (mocowania)?
      Tak będzie pasował, o ile popracujesz trochę nad belką, trzeba trochę przyciąć i poklepać górne "wąsy" pod lampami ewentualnie wymienić belkę.
      2.Jak to będzie wyglądać wizualnie (nie będzie się rzucać w oczy? będzie wyglądać że tak powiem spoko )
      Jeśli zostawisz stare lampy to będzie między zderzakiem, a reflektorem szpara i wyglądać to będzie tak sobie.
      3.Czy reflektory mogę założyć również z wersji po lifcie? Zastanawiam się nad wymianą dwóch od razu.
      Oczywiście, że możesz włożyć. Lecz aby zrobić FL przodu potrzebujesz:
      - reflektorów - 200 - 400zł
      - kierunkowskazów 50 - 80zł
      - zderzaka - j/w
      - grilla po FL i uchwytów - 100zł + 20zł
      - przerobić lub kupić nową belkę - ok 100zł
      Jeśli chcesz wersję ekonomiczną to kup lampę, lub samo szkło (o ile tylko to jest zbite), a zderzak namierz do przed FL. Aha i pamiętaj aby kupić europejską wersję lampy, bo masa anglików jest na rynku.
      W Polsce nie ma kryzysu.
      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Wojtas82
        Classic
        • 2012
        • 13

Wielkie dzięki!!
        W sumie opcja FL homemade możliwe, że wejdzie w rachubę. Czyli do kupienia mam:
        2 reflektory
        2 kierunkowskazy
        Zderzak
        Grill z uchwytami

Belka jest do zrobienia, mam magika co się tym zajmie.
        Gdzieś doczytałem, że maskę też trzeba zmieniać?? Ale czy to prawda??

Komentarz

• Udesky
          RS
          • 2007
          • 1692
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Gdzieś doczytałem, że maskę też trzeba zmieniać?? Ale czy to prawda??
          Nieprawda. Maska zostaję.

Więcej info o FL przodu znajdziesz na forum. Użyj szukajki.
          W Polsce nie ma kryzysu.
          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

Pracuję...